Företag och föreningar
Är du företagare eller representerar en ideell förening eller organisation? Vi skriver gärna samverkansavtal med dig/er, där vi kommer överens om vad du/ni vill bidra med i ert företag eller förening till hållbarhetsutvecklingen på Österlen. Året runt. Allas insatser räknas!
Kontakta oss på info[at]biosfarosterlen.se !
Vi samverkar för ett biosfärområde för Österlen:
Samverkansavtalet innebär ett vetenskapligt och professionellt arbete för dokumentation, tillgängliggörande och kunskapsspridning om de natur- och kulturmiljöer som Kiviks Museum ansvarar för, och att museets internationella ackrediteringar och samarbeten med forskare i 30 länder i hela världen kan komma biosfärområdet till nytta.
Samverkansavtalet innebär att Kiviks Byalag aktivt bevakar och i lokal samverkan driver hållbarhetsfrågor i vid bemärkelse, bjuder in politiker till dialogmöten om lokal hållbar utveckling och genomför aktiviteter i samarbete med biosfärföreningen.
Samverkansavtalet innebär att Kiviks Turism fungerar som en praktisk kunskapsresurs kring turism på en av Österlens mest välbesökta orter och aktivt arbetar för ekonomiskt, ekologiskt, socialt och kulturellt hållbar utveckling med målet att Kivik blir ett grönt besöksmål på Österlen.
Samverkansavtalet innebär att Kivik Tång planerar för en gemensam aktivitet per termin i samarbete med biosfärföreningen och att föreningen verkar som en praktisk kunskapsresurs kring tångodling.
Samverkansavtalet innebär att Naturskyddsföreningen Österlen planerar för en gemensam aktivitet per termin i samarbete med biosförföreningen och att Naturskyddsföreningen verkar som en kunskapsresurs kring naturmiljövård på Österlen.
Samverkansavtalet innebär att Klimatinitiativet Simrishamn arbetar för kunskapsspridning om klimat- och hållbarhetsfrågor i vid bemärkelse och ett en sammankomst per termin planeras gemensamt med biosfärföreningen.
Samverkansavtalet innebär att Kiviks Esperöd Arboretums Vänner fungerar som en praktisk kunskapsresurs för biosfärföreningen kring olika aspekter av hur träd fungerar i sig själva, tillsammans med sin omgivning, hur de bidrar till en rikare miljö och hur de påverkar klimatet samt att en gemensam aktivitet per termin planeras med biosfärföreningen.
Samverkansavtalet innebär att Bästekille Gårdshotell i samarbete med Länsstyrelsen återskapar gamla våtmarker och vattendrag på gårdshotellets ägor och i samverkan med biosfärföreningen identifierar lämpliga våtmarksväxter för områdets lokala karaktär. Studiebesök arrangeras under arbetet.
Samverkansavtalet innebär att Grevlunda Yoga minst en gång per år arrangerar ett studiebesök på gården i samarbete med biosfärföreningen och visar upp odling och skogsträdgård och berättar om no-digkonceptet och hur man kan bli självförsörjande på en liten yta ett hållbart sätt.